top of page
Vinterbadning i mørket i Avnsø… (2).png

WORKSHOPPEN ER FOR DIG:

 

❄️ Der gerne vil give dig selv en særlig oplevelse i naturen.

❄️ Der vil prøve kræfter med vinterbadning på en anderledes måde.

❄️ Der der har en krævende hverdag og trænger til en pause.

❄️ Der gerne vil mere i kontakt med dig selv og naturen. 

❄️ Ro og plads til selvrefleksion, i et uvant miljø.

nathan-lindahl-1j18807_ul0-unsplash.jpg
Billede 16-02-2017 09.22.52.jpg

Det handler ikke om at skabe frygt...

men om personlig styrke, og om det naturen kan give dig. Det bliver en aften der rykker på den personlige skala, der skaber en kontakt til dig selv, som du kan tage med og bruge i mange andre situationer i din hverdag.

 

Vi giver dig værktøjer til en ny måde at være i naturen på, og gøre en forskel for dig selv. Du bliver præsenteret for veldokumenterede åndedrætsteknikker, enkle metoder til at arbejde med naturforbundethed, kulde og mørke. Det handler om dit velbefindende, i en hektisk og stressende hverdag.

Du går fra workshoppen med værktøjer, som du kan bruge i din hverdag og i dit forhold til naturen. Det kan være at du ofte står i situationer, hvor mennesker eller opgaver udfordrer dig og kræver ro i maven og selvindsigt i handlingen.

Det kan være at du står et sted i livet, hvor knuden i maven kræver sit og du har behov for at mærke dig selv og finde styrke.

Det er tunge tider, vi befinder os i. Det kræver enkle, positive fælles fortællinger, og nogen der har din ryg.

Vi arbejder med:

NATUR

Al forskning viser, at det at bruge tid i naturen er forbundet med forskellige og signifikante fordele for helbredet. Folk, der tilbringer meget tid i naturen, har en bedre søvn, lavere puls og et lavere stressniveau.

Faktisk har en undersøgelse vist, at det, at være i grønne omgivelser, reducerede kortisolindholdet i folks spyt. Kortisol kan måles i spyttet, hvis man er meget stresset.

ÅNDEDRÆT

Åndedrætsteknikker giver dig mere energi. Teknikker, der styrker dit immunforsvar og gør dit system mere basisk, når din krop er basisk kan den beskytte dig mod sygdom. Åndedrættet gør, at du detoxer hele din krop. Samtidig reducerer det stressniveauet i hele dit system. Gennem åndedrættet kan du også arbejde med, at berolige hele dit nervesystem i ekstremt pressede situationer.

KULDE

Kulden er din varme ven! Lær hvordan du bruger kulden til at forbrænde fedt, styrke dit immunforsvar, forbedre din søvn, forbedre dit humør og reducere betændelsestilstande (betændelsestilstande er bl.a. årsag til gigt og åreforkalkning). Kulde styrker dit kredsløb, og ilter hver en celle i kroppen. Vinterbadning øger dopaminniveauet med 250 %.

Kulden er naturens lykkepille.

Det iskolde vand og mørket i skoven,

er måske en udfordring?

Men kom og find ud af,

hvad det gør ved dig.

Vi lover, du tager styrket der fra!

Vintermørket kommer ligesom nedefra. Det er først på aftenen, og den eneste kilde til lys er petroleumslampernes flakkende skær. Mørket kalder på langsomhed, afkræver agtsomt fokus for ikke at falde over de rødder, der skyder op i den fugtige skovbund.

Fra Artiklen fra 
Magasinet Natur & Miljø
November 2020
IMG_5340.HEIC

TRÆMANDEN & ISDRONNINGEN

NATURCOACHING

JESPER THØGER MICHELSEN

”Selvom det mørke vand virkede skræmmende, var det på en eller anden måde en enorm befrielse at ligge der i vandet. Med ryggen mod dybet, blikket mod stjernerne, glemte jeg ikke alene frygten, men også forstyrrende uvelkomne tanker. Jeg var bare her og nu.”

Læs mere om Jesper på en af følgende platforme

home sweet home page-3.png
  • Instagram Social Ikon
  • LinkedIn Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
Jesper_edited.jpg

ISDRONNINGEN

METTE DAHM

”For mig hjælper mørket til at holde fokus på åndedrættet. Jeg bliver favnet af det kolde vand og sammen med mørket forsvinder hverdagens bekymringer og til tider følelsen af utilstrækkelighed. Det er mig, det er kulden, det er mørket, der giver mig følelsen af at være lykkes som menneske.”

_Y1A8440.jpg

VORES AFTEN SER SÅLEDES UD:

Vi mødes i Avnstrup Hytten (se adresse under dette).

Vi starter i pejsestuen, hvor vi serverer en kop the eller kaffe.

Jesper & Mette præsenterer aftens forløb og giver dig en anderledes til gang til mørke, kulde, natur og åndedræt. Vi fortæller om vores gevinster ved at bade i mørke og koldt vand.

Du bliver guidet i en særlig åndedræt teknik, der forbereder dig til mørket og det kolde gys.

 

Vi går ad små listige stier til søen. Vi er afdæmpede for at kunne lytte til skoven, vores skridt og oplevelsen. Turen tager ca. 15 minutter og ad helt små stier i terræn. Lyset får vi fra flagermuslygter.

Ved søen tænder vi et bål og gør klar til at gå i vandet. Badningen bliver i små hold og med et stille sind, hvor du bliver guidet til en anderledes oplevelse med vandet. Vi sætter en tydelig ramme for badningen - for sikkerhedens skyld.

Når alle har badet, er der plads til reflektion over oplevelsen ved bålet.

Samlet går vi tilbage til hytten, hvor vi serverer en lækker varm suppe, og lidt sødt til ganen.

Peach and Gray Watercolor Background Ins

HVOR & HVORNÅR

Lørdag den 27. marts 2021 

Tidsrum 18:00-22:00 

Avnstrup Hytten

Tjørnehusvej 8 

Særløse Overdrev 

4330 Hvalsø

 

PRIS & BETALING
525 kr. Betalingen sker ved tilmelding.

På mobilepay 25 34 65 50 til Mette Dahm.

UDSTYR & TØJ
Grundet Covid 19 skal du medbringe egen yogamåtte eller lignende, som du ligger behagligt på. Medbring også par tæpper, så du kan gøre det så behageligt som muligt.

Badetøj, håndklæde eller badekåbe.

DET ER I MØRKET, VI BLIVER SÅRBARE

OG I MØRKET VI FARER VILD.

DET ER I MØRKET, VI SYNES

FORTABTE OG FORLADTE.

 

MEN DET KAN OGSÅ VÆRE I MØRKET,

VI FINDER ROEN.

DET ER I MØRKET

STJERNERNE SKINNER KLAREST!

bottom of page